Spar penge – Stop med at spise ude og de andre dyre vaner

Hvis der er et sted hvor man nemt kan komme til at spare mange penge, så er det dyre vaner. Det er nemlig helt og aldeles gratis at stoppe med dyre vaner. Noget som der ville kunne give et stort luft i budgettet. Det er nemlig ikke altid at man er helt klar over hvor meget ens dyre vaner egentlig koster. Et beløb som man løbe op i mange tusinde kroner.

Hvordan skelnes der mellem en dårlig og god vane

Det kan ikke altid være helt nemt at skelne imellem en dårlig og god vane. Hvornår er noget skidt for en og hvornår er noget godt for en. Der findes ikke et sort på hvidt svar, men der findes dog et par tommelfingerregler.

Dårlige vaner

Måden som man kan kende en dårlig vane på, er hvis man gentagende gange tager sig selv i at man ikke synes det er en god idé. Et meget banalt eksempel kan være at man ikke får lagt sine ting på plads så der bliver rodet. Det kan også være at man ikke får taget opvasken efter at man er færdig med at spise. Ting som man ville ønske man gjorde men ikke får gjort.

Det kan også være ting som man gør, men ikke burde gøre. Hvor det bedste eksempel nok er det at ryge cigaretter. Noget som man gør fordi man har lyst til det, men man ved at man burde lade være. Fordi at det koster mange penge, og er skidt for ens helbred.

Gode vaner

Det er mange måder hvorpå man kan spotte en god vane. Det er som regel ikke så svært. En god vane er noget som man nemlig godt er klar over at det er godt for en. Det kan f. eks. være en god vane at lægge sit tøj på plads.

Gode vaner er noget som man gør i hverdagen, som man måske lige skal tage sig sammen til at få gjort, men på den lange bane er det positivt for en at man har de gode vaner. De kan være hårde at overholde, men der er god grund til at gøre det. Da man med gode vaner opnår noget positivt, som gør hverdagen nemmere og sjovere.

Spar penge på de dårlige vaner

Det er dog ikke de gode vaner som vi skal snakke om i dag. Det er de dårlige vaner som er komme i fokus i dette blog indlæg. Det er nemlig kun ved det dårlige vaner at der er penge at hente, som kan give dig et luft i dit budget.

Der findes mange åbenlyse dårlige vaner, som alle går og snakker om. Vaner som har været meget i fokus. Vi kender alle sammen en som har været ude og sige “Ej, nu er det nok. Jeg skal simpelthen stoppe med at ryge” - og der går ikke mere end 2 uger, og så er personen til fest, og kan ikke lade være med at ryge.

Selvom at der kan være mange tusinde kroner at hente ved at stoppe med at ryge, så er det ikke den type dårlige vane vi skal snakke om i dag. Der findes også flere åbenlyse dårlige vaner som vi godt kunne snakke om, men det er de lidt mere skjulte vi skal finde frem i dag.

Der kan nemlig være rigtig mange penge at hente steder hvor man ikke havde regnet med at man brugte mange penge. En af de helt store poster er penge som man bruger på mad, kaffe, the, kager, restaurant, bager, osv.

Det drejer sig kun om få penge hver gang at man tager på café eller på anden måde spiser ude, men det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse. Hvis man har en vane med at spise meget ude, så kan det hurtigt blive en af de poster hvor man bruger flest penge. Det kan faktisk være så slemt at man bruger langt flere penge på det end man gør på de mere åbenlyse dårlige vaner.

Derfor hvis du du er en person som tit finder dig selv på en café, eller måske du lige hurtigt skal have en sandwich, juice, eller anden snack midt på dage, så er der mange penge som du kan hente ved at stoppe med at bruge så mange penge på mad. Alle de gange man vælger at spise ud, er det hurtigt 3 gange så dyrt som hvis man havde valgt at spise hjemme. Og det kan hurtigt blive meget meget dyrere.

Så hvis du mangler lidt luft i budgettet, så burde du virkelig overveje dine spisevaner. Går du meget ud og spiser, så kan du med fordel droppe de dyre café ture til fordel for en kop kaffe derhjemme. Det kan sagtens være lige så hyggeligt. Og ja en kop kaffe til 60 kroner er dyrt. Der findes ingen undskyldninger.

Det er selvfølgelig ok at hygge sig, men man skal vide at det også er på bekostning af en bankkonto, og mad og hygge er altså en af de helt store poster.

Få overblikket med vores budgetskema

En rigtig øjenåbner er hvis man vælger at ligge et budget. Med vores budgetskema, kan du virkelig få øjnene op for hvor mange penge du bruger på café hver måned. Du vil måske kunne se at det er meget mere end du regner med at du bruger. Vores budgetskema er nemlig en rigtig god måde at skabe sig et overblik på. Du kan helt klart forbedre din økonomi ved at få alle tallene ind i et ark, sådan at du kan se hvad det er som du bruger dine penge på. Vores budgetskema er helt gratis.