Sådan kommer du hurtigt og nemt ud af gæld

Hvis du er havnet i en situation hvor du skylder penge til nogle kreditorer, så er du ikke ikke alene. Det er en træls situation at være i gæld, fordi så kan man ikke købe noget på afbetaling, eller få kredit hos andre kreditorer.

Det kan derfor være en fordel at komme af med sin gæld. Det kræver planlægning og vilje, men det er slet ikke så svært at komme ud af sin gæld, som man får det til at være oppe i hovedet. Det som er mest vigtigt, når man gerne vil ud af sin gæld er, at man er realistisk overfor sig selv. Når man planlægger hvordan og hvor meget man skal lægge til side hver måned for at komme af med sin gæld, så er det vigtigt at man vælger et beløb, som man kan overholde.

Det er nemlig vigtigt at være realistisk. En vigtig del af at komme af med sin gæld, er nemlig at præsentere sine kreditorer for en plan som er seriøs og gennemtænkt, hvor man fortæller dem hvad de kan forvente, og hvordan man gerne vil afvikle sin gæld.

Kreditorer er nemlig meget villige til at gå med til at sætte sig ned og snakke med dig ift. hvordan din gæld skal afvikles. Det er bare ekstremt vigtigt at vide, at når man har gjort det, så er det ekstremt vigtigt at overholde den aftale som man er kommet frem til. Ikke mindst fordi at kreditorer har givet sig, sådan at man kan få tilbagebetalt sin gæld. Men også ligeså meget overfor en selv.

Vi har nogle gode tips og tricks til hvordan du bedst kommer ud af din gæld. Vi vil også komme ind på hvorvidt det at tage et lån, er den rigtige løsning for dig. Da det ikke er alle som vi anbefaler det. Da det ikke er al gæld, som man bør betale ved at optage et lån.

Det skal du gøre for at komme af med din gæld

 • Læg dine nuværende vaner om
 • Lav en afbetalings plan
 • Vær realistisk
 • Tag en snak med dine kreditorer

Det skal du ikke gøre for at komme af med din gæld

 • Fortsætte med dårlige vaner
 • Ingen planlægning
 • Urealistiske mål
 • undlade at snakke med nogen

Der kan være mange årsager til at man er havnet i gæld. Det kan være godt at starte her. Find ud af helt præcis hvad der er årsagen til at du er havnet i gæld. Selvom at det er muligt at komme af med sin gæld. Så vil vi i samme omgang også gerne sørge for at du ikke havner i samme situation igen.

Nogle årsager kan være bedre end andre. Hvilket også kan være med til at afgøre om det er noget man selv kan afvikle, eller om det er nødvendigt at søge hjælp. Se her om du har mulighed for at afvikle din gæld selv, eller om du bør søge hjælp.

Du kan selv afvikle gæld hvis det skyldes:

 • Uforudset regning
 • Dårlig overblik over økonomi

Du skal have hjælp til afvikling af din gæld hvis den skyldes:

 • Ingen fast indkomst
 • Alkoholmisbrug
 • stofmisbrug

Selvom at man har en gæld, så er det ikke sikkert at man er registreret i RKI endnu. Du kan se hvordan du kan tjekke om du er registret i RKI ved at læse vores side omkring RKI. Såfremt at du er registreret i RKI, så kan det som vi har været inde på være meget svært at optage et nyt lån eller få noget på afbetaling. Der findes dog nogle enkelte lån trods RKI som man kan optage. Man skal dog virkelig overveje sin situation. Fordi at et lån trods RKI vil være et lån som er noget dyrere end de normale lån. Man skal derfor virkelige være sikker på at det er fordi at man kommer til penge igen. Ellers kan man risikere at man ender i endnu større gæld en man var i før.

Hvis du er en af dem som selv kan afvikle sin gæld, så kan et lån godt være det rigtige valg for dig. Det er bare en meget vigtig ting at huske på. Hvis du optager et lån med henblik på at afbetale gæld, så skal det være fordi at det stiller dig i en økonomisk bedre situation. Du må altså ikke optage et lån, som stiller dig i en endnu værre situation.

Konklusionen er derfor som følgende. Sæt dig ned, find årsagen. Læg en plan, og vær realistisk. Overhold din plan, og du vil se at du er ude af din gæld inden længe.