Optag lån til jul uden at ende i Luksusfælden

Har du brug for at låne til julens gaver og hygge? Så handler det om at vælge en løbetid på dit lån, der ikke er så lang, at du ikke ender i en gældsspiral. Men som omvendt ikke er så kort, at du presser din økonomi unødigt meget året efter. Læs med, og få låneeksperternes råd til sikre julelån, og find ud af, hvordan du finder det billigste lån til jul.

Er det i det hele taget smart at låne penge til jul?

For det klogeste vil jo nok være at skrue ned på julegavebudgettet og indkøbet af lækkerier til julens mange frokoster, middage og anden højtidsrelateret fråseri.

Tør du stå af juleræset?

Men har du børn eller en meget stor familie med lange og stærke juletraditioner, kan det være svært at melde sig ud af juleræset. For ingen ønsker jo at skuffe særligt deres egen børn, og til en vis grad også deres familie.

De voksne vil ganske vist sagtens kunne forstå, hvis du melder ud, at du ikke har råd til at leve op til familiens juleforventninger. Men det er de færreste, som har mod på at komme med sådan en udmelding. For ingen bryder sig om at fremstå som en fattiglus – og da særligt ikke til jul, hvor vi er opdraget til, at der skal være rigeligt af alt.

Et lån til jul som ikke sender dig i Luksusfælden

Vælger du at optage et lån til jul, er det vigtigt, at du får tænkt dig rigtig godt om. For vælger du et julelån med f.eks. en løbetid på 24 til 48 måneder, ender du med at få opbygget en solid gældsspiral, der kun sender dig ud i en dybere og dybere krise.

For skal du bruge f.eks. 4 år på at afdrage julens indkøb, ender du med at skulle betale større og større månedlige afdrag på dine julelån hvert eneste år frem til det første lån til julen for til den tid 4 år siden er betalt tilbage. Herefter skal du afdrage lige så meget hvert år på dine seneste 4 års julegaver og andre juleglæder. Hvis du altså bliver ved med at låne til jul.

Det kommer til at ende med at gøre et solidt indhug i din privatøkonomi i mange år fremover. For der er ikke nogen udsigt til, at julen bliver afskaffet lige på det første.

Du skal også passe på med at vælge for kort løbetid

Men du kan selvfølgelig optage dit lån til jul hos en af de låneudbydere, som tidligere udbød smslån og kassekreditlignende lån. Her har du mulighed for at afdrage lånet over bare 6 måneder. Så er du gældfri i god tid før næste jul.

Men…

Det kan også ende med at lægge et solidt økonomisk tryk på din privatøkonomi i årets første 6 måneder. For låner du helt op til de maksimale 12.000 kroner, som du kan låne hos disse låneudbydere, skal du finde over 2.000 kroner i privatøkonomien til afdragene hver måned fra januar til juni.

Det kan også nemt blive en udfordring.

Tag et lån med 12 måneders løbetid

Skal du låne til jul, bør du vælge et online lån med 12 måneders løbetid. De er ganske vist ikke så nemme at opstøve – og da selv ikke, hvis det kun drejer sig om beløb på 5-6000 kroner.

Men kan du ikke finde en billig låneudbyder, der tilbyder 12 måneders løbetid på det beløb, du har brug for, kan du vælge at låne mere, end du har brug for. Du skal så bare betale de penge tilbage med det samme, som du ikke skal bruge til julegaverne. Derved afdrages de på gælden, så du kommer til at sidde billigere i både afdrag og renter resten af året.

På den måde kan du låne til jul, og senest være færdig med at betale lånet tilbage til næste jul.

Sådan finder du det billigste lån til jul

Skal du finde det billigste lån til jul, kan du starte med at finde de låneudbydere i vores låneoversigt her på forsiden af voreslån.dk.

Udvælg 3 låneudbydere med den laveste ÅOP-værdi, og søg så om julelånet hos dem. Så finder du både ud af, hvem der vil bevillige dig lånet, og får oplyst den ÅOP-værdi, som kommer til at gælde for netop dit lån.

Derefter vælger du den låneudbyder, som har den laveste ÅOP-værdi, og underskriver deres lånetilbud med dit NemID. De andre to takker du pænt nej tak til.

Sådan finder du det billigste lån til jul.