Omlægning af lån – hvordan? (Samlelån)

Er antallet af smålån steget dig over hovedet? Inden du ringer efter Luksusfældens eksperter, bør du læse med her. Vi viser dig, hvor nemt du kan omlægge og samle dine lån, så du kan få bedre luft i din privatøkonomi igen.

{{ item.min_amount | money }} - {{ item.max_amount | money }} kr.

Lånebeløb

{{ item.min_maturity }} {{ item.maturity_unit }}

Løbetid

{{ item.min_age }}

Min. alder

{{ item.min_interest | percent }}

ÅOP

EKSEMPEL: {{ item.example }}

Vil du omlægge dine lån for at få mere luft i privatøkonomien?

Så er det en god ide at se på antallet af smålån, som du har optaget. Og så samle dem til et stort lån hos en enkelt låneudbyder.

For oftest er det netop smålånene, som du har optaget til f.eks. en ny mobiltelefon, eller som du har taget på grund af tørre lommesmerter sidst på måneden, der trækker tænder ud. For netop disse låntyper er dem, der har de højeste renteudgifter.

Omlægning af lån til et enkelt stort lån

Så har du mange af den slags lån, kan det betale sig at samle dem til et stort lån hos en enkelt udbyder. Du kan også prøve at forhøre dig i din bank, om de ville være interesseret i at hjælpe dig.

Det er banken dog oftest kun, hvis de kender dig godt i forvejen, og ved, at du har en sund økonomi. Og er smålånene virkelig løbet op, vil de sjældent være interesseret. Altså medmindre du ejer fast ejendom eller noget andet værdifuldt, der kan stå som sikkerhed for lånet.

Brug samlelån til omlægning af dine smålån

Derfor er du oftest nødt til at prøve en af de større låneudbydere på nettet, som tilbyder det, de kalder for samlelån. For samlelån er præcis det, du har brug for, hvis du ønsker at omlægge mange smålån til et stort.

Her lister du alle de smålån op, som du har, fortæller hvilken låneudbyder du har dem hos, og hvor stor restgælden her. Derefter ansøger du så om at låne det samlede beløb, samt eventuelt lidt ekstra oven i, hvis du har brug for det.

Bliver du efterfølgende godkendt til lånet, betaler den låneudbyder, du har lånt hos, alle dine smålån ud. Fremover betaler du så kun af på det samlede beløb hos dem.

Hvad er fidusen ved samlelån?

Ved at du har samlet dine smålån til et stort samlelån hos en af de større låneudbydere på nettet, får du lånet til en lavere rente. Det betyder, at dine renteudgifter bliver væsentligt mindre.

Derfor kommer du enten til at betale mindre hver måned, eller bliver gældfri hurtigere. Ja, tit opnår du begge dele, fordi der oftest bliver skåret ikke så få procenter af rentesatsen.

Har du f.eks. haft en af de dyre, løbende kassekreditter, vil du opleve et fald i lånets ÅOP på flere hundrede procent. Og et traditionelle forbrugslån optaget hos en forhandler af f.eks. mobiltelefoner eller anden forbrugselektronik, vil du nemt kunne skære mellem 2 og 10 procent af på.

Så ved at omlægge dine mange dyre smålån til et stort samlelån, får du mere luft i din privatøkonomi.