Omlæg lån som følge af coronakrisen

Har du mange dyre smålån, eller et stort, gammelt lån med høje renter, kan det betale sig at få samlet og omlagt dine lån – særligt hvis økonomien er blevet presset som følge af coronakrisen. Eller du har mistet dit job som følge af den forfærdelig pandemi. Læs med, og få gode råd til at omlægge dine lån.

Er du en af de uheldige, der har mistet dit job som følge af coronakrisen. Eller er der sket noget andet i dit liv, som har ændret din økonomiske situation til det dårligere?

Så er et af de steder, hvor du typisk kan spare mange penge ret hurtigt, de lån du har optaget.

Saml dyre smålån til et samlelån

Har du mange smålån, som du har optaget som forbrugs- eller kviklån, kan det altid betale sig at samle dem hos en enkelt låneudbyder.

Her er der flere af de store låneudbydere på nettet, der tilbyder såkaldte samlelån. Det er en særlig låntype, hvor du angiver alle de smålån du har, og hvor du har dem. Så sender låneudbyderen dig et tilbud på et samlet lån. Samtidig indfrier de dine smålån for dig, hvis du siger ja til tilbuddet.

Som altid bør du søge om et samlelån hos flere låneudbydere på en gang. Derved får du både fundet ud af, om de vil godkende dig til at låne, samt adgang til den nøjagtige beregning af både rentesats og månedlig ydelse. For lige som med alle andre lån, tilpasser udbyderne af samlelån deres lånetilbud efter hvor stor en risiko, de vurderer, det er at låne penge ud til dig.

Omlæg gamle lån med høje renter

Har du et eller flere gamle lån med høje renter? F.eks. nogle af de kassekreditter med astronomiske ÅOP-værdier, som nu er blevet forbudt?

Så er der rigtig mange penge at spare på at omlægge de gamle lån til et nyt med en meget lavere rente. Det kan typisk lade sig gøre enten ved hjælp af de føromtalte samlelån. Eller ved at omlægge lånet hos den udbyder, du har lånt hos. For i dag er ÅOP’en på de fleste kassekreditlignende lån på under 25 %. Ellers har finansieringsselskabet bag lånet nemlig ikke mulighed for at markedsføre dem.

Omlæg dit boliglån

Har du et boliglån med en høj rente, kan det også tit betale sig at omlægge det, hvis din økonomiske situation ændrer sig. Især nu, hvor der er flere af de kortfristede obligationslån, der har negativ rente.

Problemet med at gøre det kan være, at realkreditinstitutterne er noget mere forsigtige med at låne penge ud til folk, der måske lige har mistet deres job. Eller har oplevet en væsentlig indtægtsnedgang af andre grunde.

Derfor anbefaler vi altid, at du tjekker op på vilkårene for kreditvurderinger hos de enkelte realkreditinstitutter, inden du søger om en omlægning af dit boliglån.

Men selv om det måske ikke kan lykkes dig at omlægge boliglånet, vil du tit kunne spare rigtig mange penge på at samle smålån og omlægge gamle lån med høje renter. Det er noget, der nemt kan give rigtig meget luft i din privatøkonomi – og det er jo rart, hvis det pludselig er blevet småt med pengene. 

Tjek dine lånemuligheder i låneoversigten!