Lån trods RKI

Er man havnet i RKI kan det vise sig meget svært at optage et lån trods RKI eller få afbetaling på produkter og services. Selvom at det er meget svært at få yderligere kredit når man er havnet i Ribers Kredit Information, så er dette ikke helt umuligt. Der er bare nogen ting man som man skal være opmærksom på.

Når man vælger at optage et lån trods RKI så er det kun muligt at optage lån med hvor der er meget høje omkostninger forbundet. Man skal derfor tænke sig rigtig godt om inden at man vælger at tage en lån.

Vi anbefaler derfor at du læser med videre her på siden. Sådan at du er velinformeret omkring RKI og hvad det helt præcis betyder.

Se udvalgte lån

Optag et lån trods RKI

Selvom du er registeret i RKI er det muligt at optage et lån. Dog har du meget begrænset muligheder, da kun enkelte udbydere tilbyder lån til personer der er registeret i RKI. En løsning er at optage et lån i din partners navn, som ikke er registreret i RKI. Dette betyder at din partner alene hæfter for lånet, men du er fri for at ansøge ved firmaer der specialisere sig i at låne til personer i RKI. Disse firmaer har ofte højere renter, store gebyrer, og tager pant i dine ejendele.

Sådan bliver du slettet fra RKI

For at blive slettet fra RKI kræver det du at betaler din gæld. Hvis du har gammel gæld, vil den automatisk blive slettet fra RKI 5 år efter registreringen. Du kan kun blive registreret én gang pr. gældshæftelse.

Hvis muligt, så kan du optage et lån for at betale alle dine kreditorer, og derved blive slettet fra RKI.

Brug for hjælp?

Vi prøver altid vores bedste for at hjælpe hver individuel.
Skriv til os på kundeservice@voreslaan.dk

RKI (Ribers)

RKI er et register over danmarks dårlige betalere. Er du registreret i dette, er dine låne- og købsmuligheder begrænset. F.eks. har du ikke mulighed for at købe en telefon på afbetaling, som er meget normalt, eller optage et banklån til hus eller bil. Derfor skal det undgås at ende i dette register.

Netop fordi at det for lang de fleste danskere vil være en nødvendighed at skulle kunne optage et lån. De fleste kan ikke komme udenom det at skulle optage et lån. Det kan godt være at man ikke er typen som gør brug af kviklån. Det er dog for de fleste en realitet at de er nødt til at låne penge for at kunne finansiere et hus på et tidspunkt i deres liv. Hvilket er meget normalt. Vi understreger derfor igen, at det ikke er at foretrække at havne i Ribers Kredit Informations register.

Registeret er lavet af det danske firma Experian, som har skabt dette register, som et forsvar til danske virksomheder, der sikrer de danske virksomheder imod at have tilgode ved dårlige betalere. Næsten alle større firmaer, der på den ene eller anden måde modtager betalinger fra dig i rater eller på afbetaling anvender dette register.

Er du derfor havnet i RKI og kunne godt tænke dig at komme ud af den situation som du er havnet i, så har vi her på siden skrevet nogle artikler som kan hjælpe dig med at komme ud af din situation. Det lyder meget farligt at være havnet i RKI. Men det betyder egentlig bare at du har nogle kreditorer, som du ikke har betalt tilbage. Derfor skal der lægges en plan for hvordan du har tænkt dig at betale dine kreditorer tilbage.

Det plejer at være muligt at indgå aftaler med dine kreditorerne, da de selvfølgelig er interesseret i at få deres penge tilbage. Så de er altså til at snakke med. Man kan derfor sætte sig ned og lave en realistisk plan for hvordan man har tænkt sig at betale dem tilbage. Hvis man præsentere dem for en vel udarbejdet plan, så er de villige til at indgå en ny aftale om tidsperioden man har til at betale dem tilbage. Det er bare yderst vigtigt, hvis man gerne vil ud af RKI at man så sørger for at overholde de aftaler man har indgået.

Grunden til at man står i RKI er fordi at man har ubetalte regninger, og din kreditor har valgt at registrere dig i RKI. Bemærk at de først kan registrere dig efter et minimum af 2 rykkere samt en varsel. Du skal derfor ikke være bange for at havne i RKI fordi at du har en ubetalt regning. Da der også skal gå 10 dage imellem hver rykker, giver det rigelig tid til at få betalt sine regninger, inden at man kan risikere at havne i RKI.

Derudover skal det tilføjes at det er langt fra de fleste som vælger at registrere deres kunder i RKI. De fleste vil som regel hvis man efter 2 rykker og en advarsel ikke har betalt, sende sagen til inkasso i stedet for at registrere deres kunder i RKI.

Du kan derfor tage det med ro, hvis det er sådan at du har nogle kreditorer som du ikke har betalt endnu. Men for netop ikke at havne i RKI anbefaler vi selvfølgelig at du sørger for at få tilbagebetalt dine kreditorer hurtigst muligt.

Vigtig viden om lån trods RKI

Flere selskaber tilbyder lån selvom du er registeret i RKI. Disse lån vil altid være meget dyrere end normale kviklån, og især helt normale banklån. Renter samt gebyrer er markant højere på disse lån, og vi anbefaler ikke at forsøge at optage et.

Det kan kun være en god idé at optage et lån trods RKI, hvis du er sikker på du kan betale det fulde beløb tilbage i tide, og vi understreger at du skal kunne betale det tilbage i tide. Hvis du ikke har mulighed i at tilbagebetale disse lån, så kan de tage de ting som du har pantsat for at optage lånet, da disse udbydere som regel vil kræve:

  • Højere renter
  • Store gebyrer
  • Pantsætning i dine ejendele
  • Store afdrag
  • Indskud

Af disse grunde vil vi heller ikke henvise til disse udbydere, da disse lån kun burde være absolutte nødvej, og et det sidste led i en ond spiral, som du som forbruger skal gøre alt for at undgå.

Der er en længere række fordele i først at komme ud af RKI, før påbegyndelse af et nyt lån. Disse er bl.a. de omkostninger du vil have ved at optage et lån uden at være registreret i RKI som nævnt er meget billigere pga. færre og lavere gebyrere. Derudover er udbydere også mere villige til at gå med til dine krav, da de har en højere sikkerhed for at du kan tilbagebetale lånet. Dette betyder at du kan optage gode og fleksible lån.

Der findes nemlig mange andre metoder til at komme ud af RKI på. Selvom at det virker hurtigt og simpelt at optage et kviklån for at komme ud af RKI, så er det ikke noget vi anbefaler, som vi også tidligere har understreget.

Det kan godt være at man har fået at vide fra sine kreditorer at der er en stram deadline for at betale dem tilbage. Men det er bedre at lave en aftale med dem om en længere periode, hvor man har mulighed for at betale sin gæld tilbage i stedet for at påtage sig endnu mere gæld. Det er en ond spiral, som man får endnu sværere ved at komme ud af.

En af de bedre metoder til at komme ud af RKI i stedet for at optage et kviklån, kunne være at anskaffe sig et ekstra arbejde. Det lyder hårdt, og ja du har helt ret. Men det kan være en nødvendighed. For nogen kan det også være en realitet at de simpelthen ikke har noget arbejde, hvilket kan være årsagen til at de i først og fremmest er havnet i RKI.

Det er blot et eksempel, men der findes altså mange derude, som er værd at forsøge sig på. Når man er havnet i RKI skal man tage det seriøst, og der findes ikke nogle nemme udveje. Det er hårdt, det ved vi godt. Hvilket også er hvorfor vi anbefaler at man får hjælp til at komme ud af RKI. Du kan snakke med din bank. De vil meget gerne hjælpe dig i den rigtige retning.

Ligesom at din bank gerne vil hjælpe dig med at komme ud af RKI, så er vi her på siden også meget interesseret i at hjælpe dig med din situation.

Overvejelser før optagelse af et lån trods RKI

Når man allerede i forvejen har svært ved eller ikke kan tilbagebetale ens lån, skal man virkelig tænke sig om inden at man optager et andet. Specielt hvis det er et meget dyrt lån, hvor der er høje renter og gebyrer forbundet med det. Vi anbefaler derfor at man kommer ud af RKI inden at man vælger at optage flere lån. Det eneste tilfælde hvor det kan være ok at optage et lån selvom at man står i RKI er hvis man med 100% sandsynlighed ved at man kommer til mange penge inden for kort tid.

Grunden til at vi ikke anbefaler at optage et lån for at betale andre lån tilbage er meget simpel. Det ligger også lidt implicit i sætningen, men det giver simpelthen ikke nogen mening at optage et lån for at betale et andet lån tilbage. Det er en ond cirkel, hvor man ender med at skylde endnu mere end hvad man gjorde til at starte med. Det er f. eks. heller ikke nogen god idé at optage et stort lån kviklån for at betale flere kreditorer tilbage, bare for at samle det hele et sted. Selvom tanken måske er fin, så er det ikke en god plan at gøre med kviklån. Hvis man skulle gøre noget lignende, så er det bedst at gå ned i banken og spørge dem om at tage et lån, så kan de bedre hjælpe dig med at betale dine kreditorer, samt tilbagebetale dem i sidste ende.

Du kan sagtens låne penge uden at skulle være bange for RKI

Lån trods rki

Det at havne i RKI lyder som en ret slem ting. Hvilket det egentlig også er. Ikke nødvendigvis en slem ting, men det er hvert fald en alvorlig sag som man skal tage seriøst. Det er bare vigtigt at man heller ikke bliver for bange for RKI. Det er nemlig langt fra de fleste som havner i RKI, det er altså kun de aller ringeste betalere som ender der. Det hører sig derfor slet ikke til resten af de gode betalere, og det er de færreste som ender der. Man skal derfor ikke gå og være bange for at havne i RKI fordi at man vælger at optage et lån. Det vil svare sig lidt til at man er bange for at ende i en ulykke i bilen hver gang at man sætter sig ind i en bil. Det kommer heller ikke til at ske hvis man kører ordentligt.

Så hvis du går med tankerne om at optage et lån trods rki, så er det noget som du sagtens kan gøre. Man skal ikke lade sig skræmme af RKI bare fordi at det er noget som kan ske hvis det går helt galt for en. Hvis man passer sine afbetalinger på sit lån, så er der intet at frygte. Så længe man har styr på det så sker der ikke noget. Det er helt klart største delen som godt kan finde ud af at styre det. Hvilket der er en god grund til, da de fleste tænker sig godt om, og sagtens kan finde ud af det.

Vejen til ikke at ende i RKI er ved at have et godt overblik inden at det er at man vælger at gå ud og optage et lån. Det kan man gøre ved at sætte sig ned og kigge på sit rådighedsbeløb, sådan at man kan finde frem til hvor meget man kan låne ift. hvad det er som man kan betale tilbage hver måned. på den måde sørger man for at man ikke ender med at sidde med et lån som er alt for stort til en. Hvor det kan begynde at blive svært at betale af på det hver måned. Det vil man gerne undgå, fordi det er nemlig en af de årsager der kan være til at man ender med at havne i RKI.

En anden god tommelfingerregel når man snakker om lån trods RKI er at man har et arbejde. Det er vigtigt, fordi det betyder at man hver måned har en indkomst, som man kan anvende til at betale tilbage på sit lån. Hvis man ikke har et arbejde bør man holde sig væk fra at låne penge. Medmindre at man ved med sikkerhed at man kommer til penge meget snart.

Lån trods RKI og hvad man ellers kan gøre

Hvis man er havnet i en situation hvor man har påtaget sig noget gæld og ikke ønsker at havne i RKI, så kan man vælge at gå ud for at finde et lån, men det kan hurtigt vise sig ikke at være den bedste idé at optage et lån trods RKI. Det kan nemlig have den konsekvens, hvis det er sådan at man ikke kan betale det nye lån som man har optaget, at man ender i endnu større gæld end man i forvejen havde. Hvilket ikke er noget som man ønsker at komme ud i, da man så bliver stillet økonomisk værre end til at starte med.

Hvis det er sådan at man befinder sig i en situation hvor man er lidt ude at skide økonomisk, så er der faktisk rigtig mange ting som man som man kan gøre, i stedet for at låne sig til pengene. Først og fremmest er det selvfølgelig en rigtig god ting at have et job, som kan sikre sig en månedlig indkomst, der hver måned skal hjælpe med at betale alle de kreditorer man har samt hverdagens udgifter til husleje, og hvad der ellers måtte være.

Noget helt tredje, og det er måske ikke alle som overhovedet tænker på denne mulighed. Hvis det er sådan at man er havnet i en situation hvor man skylder nogle penge, så kan det måske godt være at man skal prøve at kigge den anden vej end et lån trods RKI. Det som man kan vælge at gøre, er at kigge på jamen hvad er det som man bruger sine penge på. Det kan være at man har et for stort forbrug på et eller andet. Det kan være man har en dyr vane med at spise meget ude, i stedet for at lave maden selv.

Derfor kan man ved at identificere sig de dyre vaner man måske har sparer nogle penge ved at stoppe med de her dyre vaner, og så vil man se at man automatisk har fået nogle penge “gratis” ved at lade være med at bruge dem. De kan nu gå til betaling af en kreditorer som man skylder penge. Dette er blot et eksempel, der findes mange måder hvorpå priser som det koster for dig at leve kan nedsættes. Der er mange ting vi bruger penge på, som man måske skal prøve at undlade, hvis det er sådan at man er i en trængt økonomisk situation.

Står du derfor og overvejer et lån trods RKI, så kan det være at du i stedet skulle tage et kig på din personlige økonomiske situation, og hvad du kan gøre for at spare penge på de ting, som du egentlig ikke har brug for. På en måde tager du den sikre vej, og ender derfor ikke ud i en situation som meget hurtigt kan gå hen og blive træls.

Vores anbefaling lyder nemlig ikke på det at gå ud og optage gæld, hvis det er sådan at man er i en presset situation, så er det meget bedre at kigge på hvad man kan lægge om i livet for at skabe en bedre situation for sig selv.

Hvad sker der hvis man bliver registreret i RKI

Som det nok står klart på nuværende tidspunkt, så er det ikke en god ting at være registreret i RKI. Selvom at det står klart, så kan det være at du tænker “Jamen hvad er det egentlig som det har af betydning for mig, når jeg er registreret i denne database. Det er et godt spørgsmål, og det vil vi komme lidt mere ind på nu her.

Hvis du er blevet registreret i RKI, så betyder det at du har en kreditor som du ikke har betalt. Det kan være af flere årsager, men der er hvert fald ikke blevet betalt. Når du står registreret i RKI betyder det at andre virksomheder kan se at du skylder penge til en anden kreditor som du ikke har betalt. De kan derfor vælge ikke at gøre forretning med dig fordi at de er bange for at du ikke har tænkt dig at betale dem heller. Det kan derfor være svært at få produkter på afbetaling, eller lignede som f. eks. et lån. Generelt er der ikke nogen kreditorer som har lyst til at gøre forretning med dig, fordi at de er bange for at de ikke vil få deres penge.

Det betyder selvfølgelig ikke noget hvis det er sådan at man ikke har brug for at få kredit nogle steder, men det er alligevel noget som de fleste har behov for. Så derfor er er det ikke en smart ting at blive registreret i RKI hvis man godt kunne tænke sig at få kredit forskellige steder, selvom at det er muligt med et lån trods RKI. SÅ er det bestemt ikke noget som vi anbefaler. Det er meget bedre og nemmere at låne penge hvis man ikke er registreret i RKI databasen.

Selvom at det ikke er en god ting at være registreret i RKI, så sker der ikke noget som sådan. Når det er sagt, så vil de kreditorer som man skylder penge selvfølgelig forsøge at inddrive de penge som de har til gode.

Hvis du er havnet i den situation at du er kommet i RKI, så lyder vores anbefaling på at du prøver så vidt muligt at komme ud af din situation igen. Jo før jo bedre, sådan at du ikke får nogen problemer andre steder i din hverdag ved at være registreret i databasen over dårlige betalere. Det kan f. eks. heller ikke lade sig gøre at have et benzinkort hvis det er sådan at man er registreret. Det er ikke noget som man normal tænker over, men der er faktisk mange ting som vi optager og får på kredit, som ikke kan lade sig gøre hvis det er sådan at man står registreret i RKI. Det er derfor at foretrække ikke at komme i den situation.

Lån trods RKI. Hvorfor vi ikke anbefaler det

Som vi har skrevet flere gange, så er det altså ikke noget vi anbefaler det med et lån trods RKI. Vi har været lidt inde på det op til flere gange netop hvorfor det er at det ikke er en god idé. Vi føler bare det er så vigtigt at du virkelig kender til alle konsekvenserne ved at optage et lån trods RKI, at vi vælger nu er dedikere en hel sektion til at snakke om hvorfor vi synes at det er en dårlig idé.

Det som man virkelig skal tage i mente når det er at man er ude at søge efter et lån når man er registreret i RKI. Det er det at man fordi man står i RKI allerede har en gæld til en anden kreditor. Det betyder altså helt banalt at man er ude efter at låne penge, selvom at man i den pågældende situation skylder nogle andre penge. Det er selvfølgelig ikke altid ens med at man har en dårlig økonomi fordi at man står i RKI, men det er bare det som man 9 ud af 10 gange ser, at en person som står i RKI har en presset økonomisk situation.

Vi ønsker at hjælpe vores brugere på en god måde, sådan at de kan finde et lån som passer ind i det som de nu har brug for. Hvilket er hvorfor vi ikke henviser til et lån trods RKI. Da det højst sandsynligt vil skabe en situation for 9 ud af 10 hvor de kommer i en ringere økonomisk situation end de var i forvejen.

Vi synes i stedet det er bedre at henvise vores brugere til nogen af vores gode artikler omkring hvordan de kan komme ud af RKI, sådan at de kan komme af med den stress som der kan opstå ved at være registreret i RKI, da det kan have en stor indflydelse på ens hverdag. Det kan være med til at gøre at man føler sig usikker på fremtiden, og tage en ned i en depression. Det er bestemt ikke noget som vi ønsker. Det er ikke rart at være i RKI, så du kan næsten forestille dig hvor ubehageligt det må være at optage et lån når man står registreret som en dårlig betaler, for så lidt senere henne finde ud af at man heller ikke kan betale det tilbage.

Et lån trods RKI er desværre en ond cirkel, og ikke en nem udvej. Så hvis det er noget som du har overvejet, synes vi at du skal tænke dig om igen. der findes mange andre måder hvorpå man kan komme udenom den situation som man er havnet i. I Danmark er vi så heldige, at man stort set altid har mulighed for et eller andet. Der findes stort set ingen som bor på gaden i Danmark. Det er kun alkoholikere, og folk som har givet op. Hvis man vil så findes der en vej frem.

Det vi anbefaler i stedet for at optage et lån trods RKI, er at man finder sig et arbejde, og får lavet en aftale med sin nuværende kreditor om afbetaling af det beløb som man skylder. Det kan godt være at der går flere år før at man er ude af sin gæld. Men det er en situation som man selv har skabt og bliver nødt til at konfrontere. Det er hårdt, men vi ved at du kan klare det.

Et lån trods RKI kan være vejen til den onde cirkel

Det som der typisk kan være en af de grunde til at man havner i RKI det skyldes hvis det er at man har et overforbrug. Et overforbrug kan være mange forskellige ting, både gode og dårlige. Det er noget som man bruger lidt for mange penge på. Typisk er det en dårlig vanlig, da det er sjældent at man siger at noget som man bruger for mange penge på en god ting. En dårlig vane er med til at man bruger mange små beløb hele tiden. Det kan f. eks. være hvis man er ryger, så bruger man omkring 50 kroner om dagen på en pakke smøger. Det er blot et lille beløb, men det løber alligevel op i 1000 kroner om måneden. Og som den hurtige elev i klasse kan regne ud, så er det 12000 kroner om året.

Selvom at det ikke lyder af det helt store når man sammenligner med så meget andet, så er det alligevel med til i mange situationer at give en presset økonomisk situation. De typiske kviklån som der blive optaget er et beløb under 12 tusinde kroner. Så hvis det var en person som røg cigaretter, var denne person slet ikke nødsaget i at skulle optage et lån hvis bare det var sådan at denne person stoppede med at ryge. Det lyder måske dumt, men den er god nok. Nu er cigaretter bare et eksempel, men det kan være så meget andet, som at man har et overforbrug på. Det kan derfor godt være at du skal overveje om det er en god ting at optage et lån, eller om man i virkeligheden burde stoppe med en dårlig vane. Fordi ved at optage et lån så griber man ikke fat om problemet ved roden, så udskyder man bare hele problemet.

Det er typisk sådan at folk ender i RKI, og det som kan gøre at de er villige til at optage et lån trods RKI. Folk som måske ikke gider tage deres situation 100 procent seriøst. Dem som bare gerne vil udskyde hele problemstillingen lidt endnu. Det er en ond cirkel, fordi det er kun med til at gøre det værre end det allerede er i forvejen. Det skal man virkelig passe på med, fordi når noget er træls i forvejen, så kan man kun forestille sig hvordan det kan blive endnu mere træls på sigt, og det er jo ikke noget som man har lyst til. Det er det som er farligt med de hurtige løsninger, fordi at det som virker på kort sigt, er ikke altid den rigtige løsning på den lange bane. Hvilket er hvorfor man virkelig skal tænke sig om inden at man vælger at gå ud for at optage et lån trods RKI.

Det er langt bedre, hvis det er sådan at man kan finde frem til hvad det er som gør at man er havnet i den situation som man står i, og så får gjort noget ved det, sådan at det slet ikke er nødvendigt at skulle ud i det med et lån trods RKI. Det vil helt klart være den bedste løsning at finde frem til hvad det er som gør at man er havnet i et økonomisk træls situation. Det kan godt være hårdt, men på den lange bane bliver man helt klart glad for det. Det kan endda være med til at gøre at man får en bedre følelse med sig selv. Det kan nemlig godt påvirke mange ting, når man er i en dårlig økonomisk situation. Det kan både gå ud og humør og venskaber.

Det er derfor helt klart at foretrække at få gjort noget ved sin situation frem for et lån trods RKI. Det er bestemt også det som vores anbefaling lyder herfra. Vi har endda skrevet lidt omkring hvordan det er du kan gøre din økonomiske situation bedre. Vi har skrevet meget på vores blog omkring råd som du kan tage til at gøre din situation bedre end den måske er i dag. Hvis det er sådan at du står registreret i RKI, så har vi også lavet en blog indlæg som kan hjælpe dig med at komme ud af RKI. Det er hvert fald vores mål her med siden at give folk en nemmere hverdag. Selvom at vi tilbyder kviklån, så ønsker vi at vores brugere af siden skal bruge og anvende et kviklån på den rigtige måde. Da vi på ingen måde ønsker at skabe en værre situation for vores brugere. Selvom det i sidste ende er deres valg og beslutning, så er vi her til for at guide vores brugere. Hvorfor vi siger at et lån trods RKI ikke er den rigtige vej, og kun noget som man kan gøre brug af i meget sjældne tilfælde.

Kunne du ikke finde den fornødne information omkring lån trods RKI

Selvom vi har prøvet at dække så meget af på denne side som overhovedet muligt med det at låne trods RKI status, så er det ikke sikkert at vi har ramt alle de spørgsmål som i måtte sidde inde med. Vi har derfor lavet en FAQ herunder, som gerne skulle ramme lidt forskelligt. Hvis ikke så husk at vi også har en online support som sidder klar.

Og som vi har nævnt så har vi også en blog hvor vi skriver om rigtig mange forskellige økonomisk relateret indlæg, hvor det helt sikkert kan betale sig at kigge forbi og få et par gode råd med på vejen, eller blive opdateret med viden.

FAQ / Ofte stillede spørgsmål angående RKI (Experian)

Hvor længe er jeg registreret i RKI?

Hver gang en kreditor registrerer dig i RKI er der to muligheder for at blive slettet.

Enten når du har betalt det skyldige beløb eller efter 5 år. Man kan nemlig højst være registreret én gang for den samme gældspost i max. 5 år. Alle RKI registreringer skal slettes efter 5 år. Uanset om gælden er betalt eller ej.

Når de 5 år er gået kan kreditor IKKE registrere dig igen for den samme gældspost.

Der er to muligheder for at du bliver fjernet fra registeret. 1. At du tilbagebetaler dit skyldige beløb. 2. At du har skyldt i 5 år eller mere. Alle registreringer bliver nemlig slettet efter 5 år, og må ikke oprettes igen af din kreditor. Dog kan flere kreditorer godt registrere dig samtidig, og så vil du ikke blive fjernet, bare fordi en af dine gældsposter udløber. Bemærk at du kun kan registreres 1 gang pr. gældspost.

Hvad er alternativerne til lån trods RKI?

Du har bl.a. mulighed for at låne af familie og venner. Sådan et lån kunne være en god idé hvis i sammen kan komme til enighed om hvordan det skal foregår. Da det er venner eller familie, så vil de oftest kun kræve at du tilbagebetaler det du har lånt, derfor er dette nok det billigste lån du kan få.

Hvis du vil optage sådan et lån, så anbefaler vi at du sætter dig sammen med din familie eller ven, og aftaler en realistisk tilbagebetalingsplan. Dette er for at begge parter er helt trygge, og du har en realistisk plan for dit afdrag.

Kan man låne penge når man er registreret i RKI?

Det korte svar er ja, det kan man godt. Enkelte udbydere tilbyder disse lån imod højere renter og andre krav, som pantsætning af personlige ejendele. Vi anbefaler ikke at vælge denne løsning, og det skal kun være en absolut sidste nødløsning, og du skal være helt sikkert på du kan tilbagebetale det fulde skyldige beløb.

Af samme grund henviser vi ikke til disse udbydere.

Hvornår må en virksomhed registrere dig i RKI?

En virksomhed må registrere dig i RKI når de har sendt dig 2 rykkere, hvor der er varsel om RKI i den sidste rykker. Sender de ikke denne advarsel, skal din kreditor sende en ny rykker når den sidste rykker udløber, hvor de så medtager varslen, hvorefter de så kan registrere dig.

Dog plejer de at have helt styr på lovgivningen omkring dette, og vil sjældent glemme at medtage denne advarsel.

Henviser i til et lån trods RKI?

Nej. Vi henviser ikke til disse typer af lån, da vi mener at det i langt de fleste tilfælde blot vil forværre situationen for forbrugeren.

Få online hjælp med at komme ud af RKI

Hvis du ikke kunne finde den information du søgte på vores side. Det kan måske også være at du har nogle ekstra spørgsmål. Så er du meget velkommen til at skrive til vores support, som ved alt hvad der er at vide omkring RKI og det at komme ud af den situation man er havnet i. Vi vil hellere end gerne hjælpe dig, så hvad venter du på.

Kontakt os på kundeservice@voreslaan.dk