Lån penge online uden at betale for meget

Overvejer du at låne penge online, betaler det sig at se dig for. For der er stor forskel på både renteniveau og lånevilkår hos de enkelte lånudbydere på nettet. Læs med her, og lær hvordan du undgår at betale for meget for at låne penge online.

Skal du bruge et lån, har du sikkert fået at vide fra barnsben, at det var billigst og mest sikkert at låne i banken. Men sådan er det ikke længere. I hvert fald ikke, hvis du skal bruge penge til et såkaldt forbrugslån.

Det er lån, hvor du ikke har noget af blivende værdi, du kan stille som sikkerhed for lånet. Den slags lån er mere risikable for banken at bevillige dig. Derfor tager de en væsentlig højere rente for et forbrugslån end på de mere traditionelle bil- og huslån, hvor du kan stille det du låner til som sikkerhed.

Det er oftest billigere at låne penge online

Så skal du bruge et forbrugslån, kan du ofte finde det til en lige så billig eller en billigere rente hos de finansieringsselskaber, der udbyder lån på nettet. Samtidig slipper du for en langtrukken sagsbehandling.

Men lige som når du køber en vaskemaskine eller hyrer en håndværker, kan det altid betale sig at undersøge priserne hos flere forskellige låneudbydere. For konkurrencen er hård. Så oftest kan du finde dit lån billigere et andet sted end den første og bedste låneside, som du lander på.

Hvordan spotter du det billigste lån?

Når du låner penge online, går det ud på at få så lav en rente som muligt. Men prisen på dit lån er ikke kun bestemt af renten. Også størrelsen på de forskellige gebyrer på lånet har indflydelse på, hvor dyrt det er er låne.

Derfor er der indført en såkaldt ÅOP-procent, som alle låneudbydere skal oplyse. Den fortæller, hvor mange procent af det beløb du betaler tilbage på dit lån over et år, der går til renter og gebyrer på lånet.

Det gør det nemt at sammenligne lån på tværs af forskellige låneudbydere. For det finansieringsselskab der har den laveste ÅOP, har det billigste lån.

Låneberegneren giver ikke et retvisende billede

Men det er ikke sådan, at låneudbyderne på nettet har en fast rentesats, som de tilbyder alle. I stedet afspejler renten, hvor stor en risiko låneudbyderne løber ved at låne penge til netop dig. Vurderer de, at du har en god økonomi, bliver deres risiko mindre. Derfor tilbyder de også en lavere rente.

Men ser din økonomi dårligere ud, stiger risikoen og dermed også rentesatsen.

Derfor kan du ikke bruge den låneberegner til noget, der sidder på forsiden af de fleste låneudbyderes hjemmeside. For den anvender en gennemsnitlig rentesats, der ligger midt i det rentespænd, som låneudbyderen har på deres lån.

Det betyder, at lånet enten bliver dyrere eller billigere end låneberegneren viser på siden.

Ansøg om lånet, for at få den rigtige ÅOP-værdi på dit lån

Skal du have oplyst den rentesats – og dermed ÅOP-værdi – som kommer til at gælde for dit lån, skal du først søge om lånet. Så fremsender låneudbyderen et lånetilbud til dig, hvis de vælger at bevillige dig et lån.

Her kan du se den nøjagtige ÅOP-værdi, der kommer til at gælde for netop dit lån. Samt få et detaljeret overblik over afbetalingen af lånet. Så længe du ikke underskriver lånetilbuddet med dit NemID, forbliver det et lånetilbud.

Det kan du udnytte til at finde det billigste lån.

Ansøg om et lån hos flere låneudbydere

Der er nemlig ikke nogen, der kan forbyde dig at ansøge om et lån hos flere låneudbydere på en gang. Derved får du både at vide, om de vil bevillige dig lånet, samt hvor høj en ÅOP-værdi de vil tilbyde dig lånet til.

Så ansøg om det samme lån hos 3-4 forskellige af de billigste låneudbydere i vores låneoversigt.

Find så ud af, hvad ÅOP’en er på de enkelte lånetilbud, som udbyderne sender dig. Og underskriv så det lånetilbud, som giver dig den laveste ÅOP-værdi.

Så har du fundet det billigste sted at låne penge online.