Hurtig lån – Få pengene på din konto indenfor få minutter

Står du og akut mangler penge, så er et hurtig lån løsningen. Med et hurtig lån har du mulighed for at få pengene ind på din konto inden for blot få minutter, 24 timer i døgnet, både i hverdage og weekender. Der er intet tidspunkt hvor det ikke kan lade sig gøre at få optaget et hurtig lån.

I nedenstående tabel har vi gjort det nemt for dig. Vi har udvalgt de lån som vi mener er de bedste ud fra neutrale kriterier, samt sorteret dem efter hvor hurtigt du kan forvente at få dine penge ind på din konto.

Find Hurtig lån

Mest populære lån

{{ item.min_amount | money }} - {{ item.max_amount | money }} kr.

Alle lån

{{ item.min_amount | money }} - {{ item.max_amount | money }} kr.

Lånebeløb

{{ item.min_maturity }} {{ item.maturity_unit }}

Løbetid

{{ item.min_age }}

Min. alder

{{ item.min_interest | percent }}

ÅOP

EKSEMPEL: {{ item.example }}

Gode tips til optagelse af et hurtig lån

Før du vælger at optage et hurtig lån, så er det vigtigt at helt præcist hvad det er. Et hurtig lån er det samme som et kviklån, og er blot i dagligdagen blevet kaldt hurtig lån, da du hurtigt kan låne penge, og få dem ind på din konto i samme øjeblik. Nogle udbydere er dog hurtigere end andre. Det kan tage alt lige fra få minutter til 1 time, alt efter hvilken udbyder det er som man vælger at optage sit hurtig lån hos.

Læg et budget

Før du optager et hurtig lån er det vigtigt at du ved præcis hvordan du vil betale pengene tilbage. Derfor er det vigtigt at lægge et realistisk budget, der gerne er en smule overdrevet, så man er helt sikker på at kunne overholde det. På denne måde er man økonomisk sikret, så små undtagelser eller uforudsete udgifter ikke ødelægger budgettet.
Skal du have hjælp til at lægge et budget, så har vi lavet en Excel fil der kan hjælpe dig.

Download budgetskema

Når du har lagt et budget, så har du det fulde overblik over hvad du må bruge penge på, og hvordan du skal betale pengene tilbage.

Find den rigtige låneudbyder

Den rigtige låneudbyder er måske ikke den billigste. F.eks. kan det være at du foretrækker fleksibilitet, eller god kundeservice. Det kan også være du forventer at optage flere lån, og er tryg ved at bruge den samme udbyder hver gang, så er en parameter også hvor stort og småt lånebeløbet kan være. Det er vigtigt at du laver en forventningsafstemning og gør det klart for dig selv hvad du forventer af en låneudbyder med hensyn til eksempelvis behandlingstid, ansøgningsproces og tidshorisont for tilbagebetaling. De traditionelle banker er oftest langsommere i behandlingstiden, og har strammere regler for kreditværdighed, hvorimod vores samarbejdspartnere er mere fleksible og har en mere overskuelig ansøgningsproces.

Det rigtige eller bedste lån er derfor en helt subjektiv holdning, og det kan vi ikke vurdere for dig, dog kan vi anbefale at kigge på følgende parametre:

  • Pris på lånet
  • Lånebeløb
  • Kundeservice
  • Løbetid
  • Fleksibilitet

Undersøg markedet

Hurtig lån

Som så meget andet, så er det altid vigtigt at undersøger markedet før at du tager en beslutning. Undersøger du markedet og alle alternativer, så er det sikret at det er den bedste løsning for dig. Derfor anbefaler vi også at vælge mindst 2-3 kandidater når du vælger lån, og ansøge ved dem alle sammen. Herefter får du et par konkrete tilbud på lån, som du kan vælge at optage eller afvise. Dvs. du er på ingen måden bundet når du har ansøgt, men har flere forskellige valgmuligheder med forskellige vilkår og priser. Her efter er det bare at vælge det hurtig lån som du synes at der passer bedst til din situation, og acceptere dette tilbud.

Brug vores oversigt til hurtig lån

I vores oversigt finder du præcis den låneudbyder som der passe til dig, baseret på de mest relevante parametre. Du har sikkert en ide om hvor stort et beløb du gerne vil låne, og begynder allerede her at afgrænse din søgning. Noget af det vigtigste at overveje når man tager et hurtig lån, er dog lånets løbetid, samt minimumsrenten (ÅOP). Løbetiden på disse lån løber typisk fra 1 dag til op til 180 måneder, med en ÅOP der er forholdsmæssigt stor sammenlignet med et traditionelt banklån. Dette faktum bunder i lånets korte løbetid, og skal altid ses i lyset af den respektive periode som du låner pengene i.

Enkelte af vores samarbejdspartnere tilbyder dog korte, gratis lån til førstegangskunder, med en ÅOP på 0%. Med hensyn til løbetiden er det vigtigt at tage med i sine overvejelser, at en kort løbetid som regel betyder en højere ÅOP, da tilbagebetalingsbeløbet forholdsmæssigt ellers vil være mindre. Fordelen ved et kort lån vil derfor oftest være at man hurtigt får det betalt tilbage, og kommer ud af sin gæld. Hvorimod fordelen ved en længere løbetid til være at lånet, set over perioden hvor det forløber, vil være billigere.

Hurtig lån som 18-årig uden sikkerhed eller indkomst

Når man er 18 år, så kan man begynde at lave juridisk bindende aftaler. Dette betyder også du kan optage lån, og være forpligtet til at skulle tilbagebetale det fulde lån med renter og gebyr.

Som 18-årig er man typisk studerende, eller har et såkaldt sabbatår hvor man oplever verdenen. Her har man typisk ingen eller lav indkomst, og kan derfor ikke stille en særlig stor sikkerhed for lånet. Alligevel er der mange der tilbyder at udbyde lån til 18-årige der ikke kan stille sikkerhed for lånet. Dette er på grund af at lånene er forholdsvis små sammenlignet med konventionelle typer lån, som f.eks. billån og boliglån. Derfor løber udbyderne hurtig lån ikke en særlig stor risiko, og de er næsten sikret at få tilbagebetalt deres udlån.

Det er dog stadigvæk med lidt omtanke at man skal begive sig ud i det at låne som 18-årig, hvis det er sådan at man ikke har nogen indkomst. For selvom at man ikke som ung har særlig mange udgifter, så skal man stadigvæk tænke på at få hverdagen til at hænge sammen. Så selvom at det kan være en fristende idé det med at optage et hurtig lån som 18-årig, så er det noget som man skal give en ekstra tanke inden at man vælger at gøre det.

En bedre løsning hvis det er sådan at der er noget som man gerne vil finansiere som 18-årig, kunne være at skaffe sig et job. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre at få et job imens at man er studerende. Det er med til at gøre at man har en indkomst ved siden af sin SU. Skulle det vise sig at man er studerende, så er der også en bedre mulighed for at optage et lån end ved at vælge et hurtig lån. Når man er studerende, har man nemlig mulighed for at optage et SU lån, som kan give nogle meget attraktive renter, hvilket er med til at gøre lånet mere overkommeligt. Det er hvert fald værd at undersøge inden at man vælger at optage et hurtig lån, som kan være en dyrere løsning end de meget populære SU lån, som er gode til at hjælpe en økonomisk igennem ens studie, hvis det er sådan at man har brug for at lån penge.

Hvis man som 18-årig ikke er studerende, ja så har man altså ikke mulighed for at optage et SU lån, og her kan det komme på tale at kigge efter et hurtig lån, hvis det er sådan at man står og mangler finansiering. Da det typisk vil dreje sig om små beløb, kan det stort set ikke betale sig at henvende sig til andre former for typer lån, da disse vil være for tidskrævende. Her er et hurtig lån at foretrække med den korte proces, når der ikke er tale om ret mange penge. Vi har derfor på denne side valgt at samle alle de populære hurtig lån som der findes ude på markedet. Sådan at du kan danne dig et rigtig godt overblik, over de valgmuligheder du har for at optage et hurtig lån.

Du behøver ikke at fortælle nogen om hvad dit hurtig lån til

Låneudbydernes motiv for at låne dig penge, er netop at de ikke har behov for at vide hvilket formål du har med at låne pengene. Ved et hurtig lån er du dermed ikke begrænset af om banken vil godkende din plan for at bruge pengene, som du normalt ville være, ved et traditionelt banklån. Her vil du oftest være forpligtet til at skulle fremlægge en forretningsplan hvis du låner til din virksomhed, eller en garanti for gensalgsværdi af et hus eller bil. Det er du ikke når du benytter en af Vores Lån’s samarbejdspartnere, da disse i realiteten ikke har nogen interesse i at vide om du bruger pengene på et nyt ur, en bytur eller til at betale en uventet regning. Stort set alle der ikke er registreret i Experian (RKI) har derfor mulighed for at optage et hurtig lån, så længe man har en eller anden form for indtægt. Denne indtægt kan eksempelvis stamme fra et job med fast løn eller timeløn, eller statslige overførselsindkomster som SU eller dagpenge.

Hvordan afgør låneudbyderen om du er kreditværdig til et hurtig lån?

Hver eneste gang et lån bliver optaget, har udbyderen på forhånd lavet en kreditvurdering af låntageren for at sikre sig bedst muligt at de kan få deres udlån plus renter og gebyrer krævet ind igen. Dette tjek kræves ved alle typer lån, og er som tidligere nævnt mere omstændeligt og tidskrævende i de traditionelle banker, end hos vores samarbejdspartnere. De forskellige faktorer der indgår i denne vurdering kan være gode at kende før man ansøger om at optage et hurtig lån, da man dermed kan forøge sine chancer for at blive godkendt. De gængse kriterier man traditionelt set bedømmes på når man ansøger om at optage et vilkårligt lån vil ofte inkludere:

  • Låntagerens indtægt samt nuværende indtægtskilder
  • Låntagerens lyst til at betale lån tilbage
  • Låntagerens aktiver med henblik på sikkerhed

Ved forholdsvis små hurtig lån er processen dog langt mere strømlinet, og kræver ofte kun CPR-nummer for at tjekke om låntageren er oplyst i RKI. Hvor meget der kræves er afhængigt af den enkelte låneudbyders retningslinjer, men i forbindelse med større hurtig lån og forbrugslån vil der næsten altid kræves at årsopgørelser, lønsedler eller lignende opgives. Det er næsten udelukkende ved de mere traditionelle lånetyper som billån eller boliglån at du vil blive bedt om at opgive opgørelser over aktiver og tidligere pant, samt at der indhentes oplysninger om overtræk og dårlig betalingsevne ud over RKI registeret. Det er dog tydeligt oplyst i hver enkel ansøgningsproces hvilke oplysninger der kræves, og hvordan din kreditvurdering forløber.
I samme stil afhænger prisen på lånet i den traditionelle bankverden i høj grad af hvor stor risiko banken løber ved at udlåne pengene. Det vil sige at jo større chance der er for at låneudbyderen får sine penge tilbage til tiden, jo lavere rente og gebyrer kan de tilbyde. Det sikrer du som låntager ved at kunne fremvise en sund økonomi med indtægter (eller tilsvarende lave udgifter), der modsvarer et fornuftigt månedligt rådighedsbeløb. Selvom dette mest er henvendt traditionelle lånetyper da du som ansøger til et hurtig lån på forhånd kender de samlede tilbagebetalingsomkostninger, er det de samme bagvedliggende principper der kendetegner blandt andet hurtig lån. Derfor anbefaler vi at man som låntager altid starter ansøgningsprocessen om et lån med de bedste betingelser, hvilket altså kræver luft i økonomien og at man betaler sine renter og afdrag til tiden.
Derfor behøver du ikke stille nogen sikkerhed ved et hurtig lån

En af de store fordele som der er ved at optage et hurtig lån, er nemlig det at man ikke skal stille nogen sikkerhed for det lånebeløb som man vælger at optage. Det betyder at man ikke skal vise banken at man har noget at økonomisk værdi, som de kan tage hvis det er sådan at det ender ud med at man ikke kan betale sit lån tilbage. De har altså ikke nogen krav til at man skal have en speciel økonomisk situation. Du kan være rig eller ikke have en krone på lommen, det betyder ikke noget for dem. Det er de helt ligeglade med.

Du kan derfor med fordel optage et hurtig lån uden at skulle stille sikkerhed. Det er med til at gøre hele processen med at få lånet meget hurtigere, som gør at du hurtigere har pengene på din konto. Dette er blot en af de mange grunde til at det er et hurtigt lån. Som det nok ligger i navnet, så er det jo det man er ude efter, at det er et lån, hvor man kan have pengene som man låner til rådighed forholdsvis hurtigt, sådan at man kan komme ud og bruge dem på det som man havde tænkt at man gerne vil bruge pengene på.

Udover at det er med til at gøre det noget hurtigere at optage et hurtig lån, det med at man ikke skal stille nogen sikkerhed, det har også en anden meget åbenlys fordel som du nok godt selv kan regne ud. Nemlig det at hvis det er sådan at man ikke kan få optaget et lån et sted hvor det er at de har det som et krav at man skal stille sikkerhed. Så kan man med fordel for en selv, vælge at optage et hurtig lån, sådan at man stadigvæk har muligheden for at låne penge, selvom at man ikke har noget der kan stilles som sikkerhed for det lånte beløb som man har optaget.

Selvom at det måske lyder meget fedt det hele, så kan det godt være at du sidder og tænker, hvordan kan det være at de kan tilbyde et lån hvor de har mulighed for at give det til dig uden at du skal stille nogen sikkerhed for det. Det kan vi godt forstå hvis du tænker, fordi det kan godt lyde lidt for godt til at være sandt, men det er det ikke. Der er bare lige noget som man skal have med i sine tanker, som gør at de kan give dig et lån uden at det skal stilles sikkerhed for. Grunden til at de kan gøre det, er fordi at der ved et hurtig lån betales rigeligt i forvejen i kreditomkostninger. Det er ikke fordi at kreditomkostningerne er særlig store, men det er som regel et lille beløb som det drejer sig om, og derfor ser man ikke at det rent faktisk godt kan ende med at man betaler 300 kroner for blot at låne 5000 kroner. Hvilket egentlig ikke lyder slemt, og det behøves det heller ikke at være. Men når det i samme omgang er meget små beløb som der er tale om, så er det med til at gøre grunden til hvordan de kan tilbyde dig et lån hvor du ikke skal stille sikkerhed.

Hurtig lån kan være en god forretning hvis du spotter et godt tilbud

Hurtig lån og relaterede lånetyper har fået et ry for at være ufornuftige og er for nogle lidt af et tabu at snakke om. Sådan behøver det dog bestemt ikke at være, da denne lånetype kan sikre dig muligheden for at købe et godt tilbud, selvom at du ellers ikke har pengene til rådighed på nuværende tidspunkt. Et eksempel kunne være at du længe har haft udkig på en ny sofa som normalt koster 9.000 kr. Den bliver dog pludselig kortvarigt sat ned til 4000 kr., men det er blevet sent på måneden, og du har ikke pengene til at købe den før at det bliver den første igen. Her kan et hurtig lån hjælpe dig ved at stille pengene til rådighed for en kort periode hvor du dermed kun tilbagebetaler et begrænset totalbeløb. Vi kan bruge følgende eksempel på et hurtig lån:
Dit lån på 4.000 kr. har 30 dages løbetid og giver samlede kreditomkostninger på 825 kr. Rente i løbetid for lånet er på 18,13%. og debitorrenten vil blive 658,86% (fast rente) samt et optagelsesgebyr på 100 kr. Lånets tilbagebetalingsbeløb er dermed 4.825 kr. hvilket svarer til en ÅOP på 879,09%.

Du har altså betalt 4.825 kr. for lånet, og dermed sofaen, men i det store regnestykke sparet 4.175 kr. i forhold til at købe sofaen til fuld pris. Et hurtig lån skal altså ikke udelukkende ses som en nødløsning til at klare en pludselig opstået økonomisk situation, men også som et gavnligt redskab som du har til rådighed når du har lyst og brug for det.

Et hurtig lån kan være løsningen som du leder efter i din hverdag

Selvom at vi alle sammen godt ved at den bedste situation ville være hvis det slet ikke var nødvendigt at skulle låne penge. Det vil jo stille en i økonomisk bedre situation, da det ikke vil være nødvendigt at skulle betale penge for at låne af kreditorer, som er villige til at låne deres penge til dem som har brug for det. Selvom at det ikke altid er vores intention at skulle ud for at optage et hurtig lån, så kan det blive noget som man er nødt til fordi at der er nogle faktorer i ens hverdag som man ikke kan styre, der gør at man blive nødsaget i at skulle ud og låne nogle penge, da man ikke kan vente til sidst på måneden når det igen bliver den første og man får løn ind på kontoen. Herunder har vi listet nogle af de eksempler, som kan være skyld i at man skal ud for at optage et hurtig lån, selvom at man egentlig ikke havde planlagt det. Og så kan man sige at det jo egentlig er meget godt at der findes en løsning med et hurtig lån når det er sådan at man står og mangler penge.

Nogle eksempler på hvad det kan være som der kommer ind i ens hverdag der kan gøre at man er nødsaget til at skulle ud for at optage et lån kan f.eks. være:

Værkstedsregning

De fleste danskere har en bil, og som man nok godt ved kan det være en dyr ting at have en bil, og det er meget almindeligt at man planlægger at lægge lidt penge til side når det er sådan at bilen den skal på værksted. Men det kan forekomme at det kommer noget uventet, og at man altså ikke har de penge, som man skal bruge for at kunne betale sin værkstedsregning. Hvilket ikke er så fordelagtigt, da det er med til at gøre at man ikke kan bruge bilen til at køre på arbejde i længere eller bruge den når man skal aflevere børnene i børnehaven. Bilen vil måske ikke starte en morgen, eller også ryger koblingen måske i det at du kører ud af indkørslen. Altså er bilen en essentiel ting for at de flestes hverdag kan hænge sammen. Med et hurtig lån kan man finansiere den værkstedsregning som gør at bilen igen kan fungere, og hverdagen hænge sammen.

Tandlægeregning

Noget andet som kan være skyld i at man er nødsaget i at skulle ud for at optage et hurtig lån, kan være ens tænder. Det er ikke for sjov at man skal huske at passe og pleje dem. Selvom at det er en simpel opgave, så er det noget som vi alle sammen glemmer at gøre engang imellem. Det kan i nogle tilfælde betyde at man ender med at skulle bestille et besøg hos sin tandlæge, hvor man kan få at vide at der skal laves noget på ens tænder. Og det kan godt koste lidt, alt efter hvad det er som man skal have lavet. Alt lige fra en simpel tandrensning, til udfyldning af huller eller udtrækning af visdomstænder. Det er som regel også noget der skal gøres med det samme, sådan at det ikke ender med at blive værre, hvis man går og venter med at få det gjort. Et hurtig lån kan i sådan en situation hjælpe dig med at betale din tandlægeregning, da en udgift som denne tit kommer pludseligt og har det med at dukke op på de mest ubelejlige tidspunkter.

Ødelagt elektronik

En af de hyppigste uforudsete udgifter som de fleste kan relatere til, er hvis at et stykke vigtigt elektronik som din smartphone eller computer pludselig går i stykker. Står man derfor pludselig med en smadret skærm eller har tabt mobiltelefonen i noget vand, kan man risikere at skulle ud og investere tusindevis at kroner i en ny telefon. Her kan et hurtig lån være meget belejligt hvis det er ved at være sidst på måneden, og man akut har brug for en erstatning af sit ødelagte stykke elektronik. Selv hvis man har en elektronikforsikring der normalt vil dække en skade som denne, er der oftest en selvrisiko på mellem 500 og 1000 kroner afhængigt af forsikringens betingelser. I denne forbindelse vil du med et hurtig lån kunne få det økonomiske råderum du har brug for, til at kunne betale en eventuel selvrisiko, uden at du nødvendigvis har brug for at have en opsparing i banken øremærket uforudsete udgifter.

Diverse uforudsete regninger

De tre ovenstående er bare få eksempler på omkostninger som kan komme frem i din hverdag, hvor du måske ikke lige havde regnet med at det skulle være en udgift der kom på det tidspunkt den gjorde. Et hurtig lån er dermed med til at skabe økonomisk dispositionsfrihed, uden at man nødvendigvis behøves at lægge penge specifikt til side til uforudsete udgifter hver måned, men kan fokusere ens opsparing omkring de værdier man har. Det kan for eksempel være mere spændende ting som rejser, gaver til dem man holde af eller noget du kan forkæle dig selv med.
Så er der selvfølgelig også nogle gange hvor man bare gerne vil låne penge, men at det ikke er noget som opstår akut, men bare fordi at man gerne vil låne lidt ekstra penge til noget som man gerne vil købe, eller spontant har lyst til, og ikke har pengene lige nu og her.

Forkæl dig selv lidt ekstra i hverdagen eller på ferien

Det er dog ikke nødvendigvis en træls, pludselig opstået situation der skal til for at du skulle have lyst til et hurtig lån. Mange danskere går i de mørke vintermåneder og bliver en smule fortvivlede over kulden og de mange mørke timer, og hvorfor så ikke bestille en forlænget weekend til et sted sydpå hvor det hele ser knap så trist ud? Afbudsrejserne står i kø på denne tid af året, og de store flyselskaber sælger billetter billigt uden for de populære sæsoner. Her kan et hurtig lån give råd til for eksempel en stjerne ekstra på hoteller, lidt ekstra benplads i flyet eller Piña Coladas ad libitum ved poolen. Det smarte ved denne type lån er dog at du ikke har behov for at optage lånet før at de billige billetter melder sig på banen, eller at du eksempelvis skal betale den store rate til rejseselskabet, da du oftest får svar fra låneudbyderen allerede efter få minutter efter at du har ansøgt om pengene.
De fleste sparer på mange forskellige ting i hverdagen, hvilket godt kan gøre livet en smule surt nogle gange. Man tænker for meget over hvad der er på tilbud, og tager måske koldere bade for at spare på varmeregningen. Alt samen små ting som godt kan gå hen og gøre hverdagen en smule træls. Derfor er der mange der ser ferien som en slags fristed, hvor det er okay at bruge lidt ekstra penge på luksus og komfort. Det er jo trods alt sjældent at man kommer afsted! Her kan hurtig lånet være en oplagt ”buffer” da denne låne type er så problemfri og hurtig at optage, at den er et fantastisk alternativ til eksempelvis at tage overtræk på Visa kortet, eller låne af ens venner hvis det går lidt for godt på ferien. Det øger også hele herlighedsværdien ved at være på ferie, at man ikke føler sig bundet af et stramt budget der skal overholdes. Det gør ikke noget om maden blev en smule dyrere end forventet, eller at man gerne ville på den bådtur til koralrevet, når hurtig lånet kan klares over din computer, tablet eller mobiltelefon fra hotelværelset.

Risiko ved at optage et hurtig lån

Selvom et hurtig lån kan være en hurtig brandslukker hvis du pludselig står og skal bruge penge, skal du tænke dig godt om inden du sender en låneansøgning afsted. En af fordelene ved denne lånetype, er dermed også den største risiko, da du ikke nødvendigvis skal have en snak med din bankrådgiver inden du låner pengene, men blot kan sende en ansøgning om et uforpligtende tilbud afsted. Det er derfor udelukkende din egen mavefornemmelse der kan afgøre hvorvidt det er en god ide. Ikke din kæreste, mor eller bankrådgiver.

Først og fremmest er det en rigtig god ide at sætte sig godt og grundigt ind i de forskellige lånetyper som vi udbyder på Vores Lån, og dernæst bestemme sig for hvilket beløb det er forsvarligt at låne. Herefter anbefaler vi at man sætter sig et realistisk mål for hvornår man kan betale lånet tilbage, og tilpasser lånets løbetid til denne tidsramme. Typisk vil løbetiden for et lån på 6000 kr. ligge på mellem en uge og en måned, men kan sagtens strække sig over en længere periode. Her skal man dog tænke over at de samlede låneomkostninger typisk bliver større ved en længere tilbagebetalingsperiode, da låneudbyderen skal have dækket udgifterne ved at have deres penge ude i længere tid.

Den mest truende risiko ved at optage et hurtig lån er dog hvis du ikke kan betale lånet tilbage til tiden, og ender med at betale en masse penge i inkassogebyrer. Den typiske praksis hvis man overskrider betalingsfristen på afdrag på denne type lån, er at man modtager en påmindelse om manglende betaling, indeholdende et rykkergebyr på typisk 100 kr. Afhængigt af hvilken udbyder man har valgt til sit lån, kan man modtage en eller flere af disse påmindelser hvis man gentagne gange vælger ikke at betale sine afdrag. Til sidst overdrager låneudbyderen sagen om at inddrage pengene til et privat inkassofirma, som så lægger endnu flere gebyrer oveni de oprindelige renter og afdrag samt rykkergebyrer.

Hvis man så efterfølgende stadig vælger at undlade at betale det udestående beløb, kan sagen blive overdraget til retssystemet, hvor man vil blive indkaldt til et retsmøde i byretten. Dette møde bliver endnu et fordyrende led i tilbagebetalingen af lånet, fordi der også tilkommer sagsomkostninger der skal dække bl.a. anklageren og dommerens lønninger, samt diverse gebyrer.

Det sidste led i sagen bliver oftest at gælden til inddrivelse overdrages til fogedretten, der med en retskendelse og med hjælp fra politiet kan dukke op på den anklagedes adresse of konfiskere værdier der vurderes at dække det samlede beløb som gælden er vokset til. Er der dog imidlertid ingen værdier at finde, og man kan bevise at man ingen penge eller aktiver har der kan bruges til at betale gælden, kan man erklæres personligt insolvent. Som personligt insolvent vil man være i en forhandlingsmæssig bedre situation til danne forlig og aftaler med henblik på tilbagebetalingen af gælden, da denne i specielle tilfælde kan udsættes til man skønnes at være i en økonomisk position til at begynd at afdrage.

Som beskrevet her, er det dog en lang og meget fordyrende proces at komme igennem hele dette system. I nogle tilfælde kan sager om ubetalt gæld strække sig over mange år, og da man ofte vil blive registreret i RKI tidligt i processen, er der ikke mulighed for at tage et andet, mere langsigtet lån til at dække et hurtig lån.

Den gode nyhed er dog at det for langt størstedelen af vores kunder aldrig bliver en realitet at komme ud for dette scenarie. Det er en sjældenhed, og ovenstående indlæg er blot ment som en realistisk oplysning af risikoen ved ikke at betale sit lån tilbage. For at undgå at betale ekstra gebyrer på sit lån som følge af for sene afdrag, er det derfor en rigtig god ide at anvende vores Budget Skabelon som er nævnt øverst på siden. Her er der alle de redskaber som du skal bruge til at lægge et realistisk budget for tilbagebetaling af lånet, og når et sådant budget først er lagt, er der en klar og skudsikker plan for hele lånets løbetid, så længe du holder dig til budgettet.

Der er heldigvis mange måder at sikre en fornuftig tilbagebetaling af sit hurtig lån, da det oftest drejer sig om mindre beløb, lånt over en kortere periode. Den mest oplagte måde at finansiere sine afdrag, er selvfølgelige ved at have et fast job, hvor man gennem sit budget lægger en bestemt del af sin løn fra til afdrag hver måned. Hvis du derimod ikke har et job, men eksempelvis er på en form for overførselsindkomst som SU eller dagpenge, er der selvsagt lidt mindre penge af gøre med, men stadig et meget fornuftigt grundlag for at dække sine afdrag. Her er det mest vigtigt at prioritere sine udgifter til budgettet, så man altid er sikret en god oplevelse i forbindelse med et hurtig lån.

Hvad skal du ellers vide inden du optager et hurtig lån?

Udover at gøre sig selv nogle grundige overvejelse omkring størrelsen, løbetiden og prisen på lånet, anbefaler vi at man udelukkende optager lån gennem godkendte låneudbydere. Derfor kan du være sikker på at alle vores samarbejdspartnere vist på Vores Lån er anerkendte pengeinstitutter, godkendte og udelukkende udsteder lån i overensstemmelse med kreditaftaleloven. Dette sikre dig den højeste kvalitet på lånet uanset størrelse eller løbetid, og beskytter dig mod ubehagelige overraskelser som man kan risikere at møde på det ikke-godkendte lånemarked.

Vores mission er at give vores brugere den absolut bedste oplevelse når de er på vores hjemmeside, hvilket vil sige, at give dig som kunde den mest behagelige oplevelse gennem hele processen frem til optagelsen af et hurtig lån. Derfor er du altid velkommen til at kontakte vores kompetente kundeservice, såfremt at du skulle have nogle spørgsmål relateret til vores produkter eller samarbejdspartnere. Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål alle hverdage fra 10:00 til 22:00 hvis du anvender vores kontaktformular, og kan altid skrive til vores direkte online support i chatten såfremt at vi er online.