Danskerne: De fattigste og mest berejste i Norden

Vi har det godt i Danmark, det er der ingen tvivl om. Alligevel er hver 5. ung i Danmark, i risiko for at ende i fattigdom. Dette faktum er fremlagt af Danmarks Statistik og målt på antal unge i arbejde, som tjener 60 % under medianindkomsten i landet.

Til trods for øget fattigdomsrisiko, så holder vi os ikke tilbage hvad forbrug angår - og slet ikke hvis købet er en rejse. Det danske folk har mange titler. Foruden at være Nordens fattigste befolkning, så er vi også de i Norden, som tillader os at holde mest ferie.

Hvert eneste år holder 80 % af danskerne minimum fire ugers ferie. Til sammenligning er dette kun gældende for 65 % af svenskerne og nordmændene. Undersøgelser har endda vist, at det får en direkte negativ påvirkning på vores liv derhjemme og på arbejdspladsen, hvis ikke vi kommer væk i perioder. Formentlig af samme årsag holder 52 % af dansker fri med maksimalt tre måneders mellemrum.

Der spares, hvor der spares kan

På trods af vores ekstreme rejselyst og dertilhørende forbrug, så er danskerne også blevet langt mere interesseret i at spare op. I samlet flok har danskerne øget sit indeståendet med 45 milliarder kroner gennem det seneste år. Og det er ikke penge, som vi har i sinde at skyde af på yderligerere forbrug, men derimod penge som bare skal stå og formere sig i renter.

For kort at opsummere de vanedannende danskers opførsel, så vil vi altså både have en stor lækker opsparing til blot at stå, og vi vil gerne rejse og holde ferie så meget som overhovedet muligt. Vi vil altså både blæse og have mel i munden. Og kan det så lade sig gøre?

Tusinder af kroner i besparelse på din charterrejse

Lånevirksomheden Lendon.dk har lavet en guide til, hvordan du som forbruger kan spare flere tusinde kroner på en helt gennemsnitlig charterferie. Målet har været at udarbejde en guide, som ikke lagde op til, at du som feriegæst skal skrue ned for dine forventninger. Tværtimod viser guiden dig, hvordan du kan få den akkurat samme type ferie til to forskellige priser - med en difference på over 3.000 kroner.

Destinationen er Mallorca, da feriepardiset de seneste par år har været danskernes foretrukne. Hotellet Palma Playa-Los Cactus er valgt ud fra parametrene, at det skulle ligge centralt nær byliv, have pool og morgenmaden skulle være inkluderet. Dette er nemlig typiske parametre som danskerne skriver øverst på ønskelisten, når vi bestiller vores ferieophold.

Efter rejsen er sat, tager nedenstående guide dig med trin for trin gennem din planlægning. Du vil blive præsenteret for, hvordan du sparer penge på bestillingen af flybillet, på hotellet, på forsikringer og meget andet - Det er små ændringer du skal gøre dig, men de udløser en stor ændring for din pengepung. Se med herunder.