Billigere kviklån-renter efter den nye lovgivning for lån

Kviklån har fået væsentligt lavere renter efter den nye lovgivning om lån har indført et loft over ÅOP-værdien. Det har gjort det billigere at låne penge både på nettet og hos bankerne. Læs med, og find ud af, hvor meget kviklån-renten er faldet efter den nye lov trådte i kraft i sommers.

Fra 1. juli 2020 var det slut med at låne nemme penge på nettet med renter i dummebødestørrelse. Det har effektivt reduceret risikoen for at ende i en negativ gældsspiral, hvis du låner penge på nettet.

Men selv om kviklån-renterne er faldet gevaldigt efter indførelsen af et ÅOP-loft på 35 %, betyder det ikke, at du skal lade være med at tænke dig om, når du låner. Så et lån er stadig en beslutning, du skal være ekstra grundig med at træffe. For tilbagebetalingen af et lån kan have stor indflydelse på din privatøkonomi i måske mange år frem tiden.

Så skal du undgå at ende med at stå ansigt til ansigt med Jan Swyrtz i Luksusfælden, bør du undersøge lånemarkedet grundigt, for du optager nye lån.

Langt mellem dyre kviklån-renter

Selv om den nye lovgivning gav et loft på de årlige omkostninger i procent til et lån på 35 %, er det reelle loft i dag nærmere 25 %. Det skyldes, at det er forbudt for låneudbyderne at markedsføre lån, der har en ÅOP på over 25 %.

Det betyder, at du typisk kan løbe ind i kviklån, hvor renter og gebyrer maksimalt må udgøre 25 % af det beløb, du betaler tilbage på lånet over et år. Altså går der minimum 75 % af dit årlige afdrag til at afbetale på gælden. Og oftest mere.

For selv om de kassekreditlignende ”lån”, der tidligere gik under navnet sms-lån, går lige til grænsen med en ÅOP på typisk 24,9 %, findes der masser af låneudbydere, som har en meget lavere ÅOP-sats på deres lån.

Indhent altid minimum 3 tilbud på kviklån

Derfor kan det altid betale sig at indhente minimum 3 tilbud på kviklån. Ikke bare ved at gå ind på tre forskellige låneudbyderes hjemmeside, og vælge lånebeløb og løbetid i deres låneberegner på forsiden.

For låneberegneren anvender en gennemsnitlig rente. Den kan være både højere eller lavere for dig, alt efter hvor god en økonomi finansieringsselskabet bag lånet vurderer, at du har.

I stedet skal du ansøge om lånet hos hver af de tre låneudbydere, du overvejer at tage lån hos. Derved får du både svar på, om de vil give dig lånet, og helt præcist hvilken rente og afdragssats, der kommer til at gælde for dig.

Det giver dig et reelt beslutningsgrundlag for, hvem der tilbyder det billigste lån. Og så længe du ikke underskriver det fremsendte lånedokument med dit NemID, forbliver lånedokumentet et tilbud.

Så ansøg om lånet, find den billigste låneudbyder og underskriv kun lånedokumentet hos den udbyder, der tilbyder dig den laveste ÅOP.

Start jagten på dit lån i vores oversigt over lånemuligheder på nettet.