Beregn bil-lån og spar penge på din nye bil!

Skal du have ny bil, er det letteste at lade bilforhandleren stå for finansieringen. Men faktisk kan du nemt få billånet billigere end hos forhandleren – også selv om du søger om at låne hos den samme låneudbyder, som forhandleren formidler billån for. Læs med her, og få styr på, hvordan du beregner dit bil-lån.

Ny bil?

Uh, er der noget bedre – i hvert fald indtil den første mislyd eller lille ridse indfinder sig.

Heldigvis kan der gå længe, inden det sker. Hvis bare du passer godt på din nye bil.

Lån eller lease din nye bil?

De fleste vælger at få finansieret købet af deres nye bil ved hjælp af et billån. Det er den traditionelle model, som altid har været brugt.

Ganske vist kan der være penge at spare ved at privatlease bilen. Eller lave en flexleasingaftale med din arbejdsgiver i stedet for at få en firmabil. I begge tilfælde, skal du kun betale værditabet på bilen i den tid, du ejer den.

Men får du kørt flere kilometer end leasingaftalen indeholder, eller står der en masse med småt i leasingaftalen om den stand, bilen skal være i, når du afleverer den efter leasingperioden er overstået? Så kan du risikere, at det samlet set har været dyrere at lease end at låne til bilen.

Beregn dit bil-lån

Når du skal beregne udgiften til dit billån, er den eneste parameter, du skal være opmærksom på, ÅOP-værdien på lånet. Det er en forkortelse af Årlige Omkostninger i Procent. Tallet angiver således, hvor mange procent af det beløb, du betaler tilbage på bilen over et år, der går til renter og gebyrer.

Så jo lavere ÅOP-værdi du kan få billånet til, jo billigere kommer du til at sidde i det.

Det gør det nemt at beregne dit bil-lån.

Med eller uden udbetaling

Noget, som har særlig stor indflydelse på ÅOP-værdien, er, hvorvidt du kan lægge en udbetaling på bilen eller ej. Typisk får du en langt lavere ÅOP-værdi på billånet, hvis du lægger 20 % eller mere i udbetaling på bilen.

Har du ikke råd til det – eller vælger ikke at gøre det af rent ideologiske grunde – får du ikke nær den samme lave ÅOP på dit billån.

Det betaler sig, selv at stå for lånet

Det nemmeste i verden et at lade bilforhandleren stå for lånet. De samarbejder typisk med nogle af de store låneudbydere på nettet.

MEN…

Forhandleren gør det ikke for sine blå øjnes skyld. De får penge for at formidle lånet til dig. Og de penge er der kun en, der kommer til at betale for.

Ja, rigtigt gættet! Det er dig!

Det sker enten i form af et højere etableringsgebyr eller en lidt højere rente på lånet.

Derfor kan du oftest få lånet langt billigere, hvis du selv står for at hjemtage lånet. Også selv om du ansøger om lånet hos det selv samme finansieringsskab, som bilforhandleren formidler lån for.

Ansøg om billånet hos tre-fire forskellige af de største låneudbydere på nettet. De har oftest særlige billån. Prøv også gerne at høre på et billån i din egen bank. De låner dig oftest også gerne alle pengene, selv om de anbefaler, at du lægger en udbetaling på minimum 20 %. Men ikke uden pant i bilen.

Denne pant – eller sikkerhedsstillelse – slipper du for, hvis du låner pengene på nettet. Den fordyrer billånet i banken, fordi der skal betales stempelgebyr for tinglysningen af pantet i bilen.

Så oftest ender du med at fine det billigste bil-lån på nettet – og ikke i banken.